Pàgines

dissabte, 2 de novembre del 2013

Power Point, avantatges i inconvenients

Benvolguts i benvolgudes,
Avui us parlaré dels usos del programa de presentacions digitals, Power Point.


Tal com diu Viquipèdia, el programa Power Point és un programa de presentacions pràctiques de tipus esquemàtic  entenedores, amb animacions d'imatges i text, imatges predissenyades o imatges pròpies. Així doncs, és un element molt comú en les aules d'avui dia, ja que els docents consideren què és una eina molt útil per desenvolupar o introduir quelcom. Al mateix temps que poden portar a terme un "feed-back" amb els alumnes.

Seguidament us presento alguns avantatges i inconvenients:
- Avantatges: permet incorporar imatges il·lustratives, l'alumne té la pantalla de guia i té més facilitat per prendre apunts, possibilita mostrar la informació més esquemàtica, es poden utilitzar un gran ventall d'elements tecnològics (imatges, vídeos, sons, etc.), entre d'altres.

- Inconvenients: sovint apareix massa informació en les presentacions, l'emissor es pot limitar a llegir la presentació, que no hi hagi un ordre estètic, excés d'elements d'animació, aula fosca per buscar la nitidesa del projector pot provocar cansament als receptors, entre d'altres.

Així doncs, per tal que les presentacions interessants i d'ajuda pel públic, cal que siguin amenes i productives per als alumnes, alhora que cal crear presentacions clares amb poca lletra, creatives i entenedores. D'aquesta manera els emissors aconseguiran que gran part del seu públic trobi interessant les seves aportacions i diapositives, al mateix temps que aprenguin i adquireixin coneixements.

Amb aquesta sessió he pogut conèixer més profundament el programa Power Point i les seves utilitats. Ja que, anteriorment ja les coneixia, però desconeixia moltes de les seves aplicacions i eines. Tanmateix, he pogut aprendre aspectes importants alhora de realitzar una presentació, com per exemple tenir en compte l'estructura i l'organització.

Per finalitzar us mostro una presentació de Sildeshare, la qual mostra com crear una presentació de Power Point:


Fins aviat.

La informació d'aquesta entrada ha estat extreta de la pàgina següent: http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada