Pàgines

dimecres, 2 d’octubre del 2013

El canal RSS

Benvolguts i benvolgudes,
Avui ha classe de GTIC hem estat parlant dels sistemes RSS, la qual cosa m'ha semblat un aspecte important per comentar i fer una entrada aquí al blog.

Les sigles RSS (Really Simple Syndication), un format XML (eXtensible Markup Language, ‘llenguatge de marques extensibles’).
És un sistema senzill per poder difondre directament a un ordinador o a una pàgina web, informació actualitzada sobre les pàgines preferides, sense la necessitat d’haver de visitar-les constantment.
Per tal de rebre informació RSS sobre les pàgines webs que escollim, caldrà que la pàgina tingui disponible el servei RSS, alhora que nosaltres haurem de tenir el lector RSS a la nostra pàgina web, o en aquest cas en el nostre blog.
Alguns dels molts avantatges dels sistemes RSS són que es comprimeixen informacions de la pàgina d’interès personal, alhora que estan actualitzades pels Canals RSS.

Per poder afegir els sistemes RSS als vostres blogs, primer de tot caldrà que obriu la sessió en el vostre compte propi del blog. Seguidament caldrà que aneu a dalt de tot a mà dreta, premeu disseny i llavors al panell de mà esquerra, prem a disseny. Aleshores, en un dels requadres hi veuràs "Afegeix un gadget", prem al requadre on vulguis col·locar-lo, i després afegeix el gadget HTML/Javascript i el gadget anomenat Feed.


Un cop realitzada la cerca sobre les RSS, he pogut conèixer que són i quina utilitat tenen. Abans d'això havia vist el logotip en diverses pàgines, però mai havia pensat quina utilitat podria tenir, i un cop la ha conegut, m'he adonat que és molta. Així doncs, trobo un fet interessant que la població conegui aquest logotip i en sàpiga la utilitat, ja que en seran molt beneficiats.

A continuació us mostro algunes webs, les quals contenen el canal RSS:
http://www.elperiodico.com/es/
http://marejoveimoderna.blogspot.com.es/
http://www.ara.cat/

Espero que us serveixi d'ajuda.
Fins aviat.

Les definicions d'aquest post han estat extretes de la pàgina http://www.rss.nom.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada