Pàgines

dijous, 3 d’octubre del 2013

Curació de continguts

Benvolguts i benvolgudes,
Avui us vull parlar de la curació de continguts i els recursos que hem utilitzat. La curació de continguts és una eina tecnològica que s'utilitza per organitzar, analitzar i seleccionar la informació en àmbits o temes. Tanmateix, s'usa per filtrar, agrupar i compartir la informació que trobem a Internet. 

En aquest cas són el Scoop it i el Netvibes, són dues pàgines online amb les quals es pot treballar, compartir i publicar tota mena d'arxius penjats a les xarxes socials.

Tal com diu la pàgina Kioskea, és una eina de curació,  de compartiment de la vigilància i de seguiment de continguts webs sobre un tema concret, el qual està presentat sota el format d’un diari digital a temps real.
El seu real atractiu es que qualsevol persona pot ser editor d’una revista digital, organitzar-la i compartir pàgines seleccionades i interessants sobre una determinada temàtica.
Bàsicament consisteix en dues etapes:
La primera es basa en cerca i selecció de fonts de vigilància relatives amb un tema concret, el qual es defineix amb paraules claus, com per exemple educació, infantils, infants, escola, entre d’altres.


En segon  lloc, finalment, consisteix en la curació de continguts, on l’usuari tria les pàgines web que vol compartir, les quals es publiquen a l’instant. Així doncs, es basa en el compartiment de la vigilància online.




NETVIBES
Tal com explica la presentació de Slideshare, és una eina web que ens ajuda a organitzar totes aquelles pàgines i facilitar la seva lectura. Al mateix temps, ens mostra la informació actualitzada de diferents pàgines com blogs, canals de Youtube, diaris, etc. En un únic espai.
Aleshores, Netvibes, és un servei web que actua en funció d’un escriptori virtual personalitzat. Visualment està organitzada en pestanyes o tabs, on cada pestanya és un afegidor de diversos mòduls i widgets desplaçables prèviament definits per l’usuari.

Funciona amb un mètode d’afegir widgets, RSS i miniaplicacions webs d’altres serveis webs.




Amb aquesta sessió he pogut conèixer dos tipus de webs, les quals ajuden a l'individu a recopilar informació i a trobar-ne de nova. Tot això sempre tenint-la a l'abast en qualsevol moment.


Espero que les meves explicacions, amb els suports dels vídeos us hagin servit d'ajuda.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada