Pàgines

divendres, 25 d’octubre del 2013

L'educació amb comunicació audiovisual

Benvolguts i benvolgudes,
Avui us parlaré de l'educació que es pot donar a través de la comunicació audiovisual.

Pel que fa al llenguatge audiovisual té aspectes que poden canviar la visió del públic, els quals requereixen un aprenentatge. Hi ha molts individus que no reconeixen aquests aspectes, degut a la seva subtilesa.

Així doncs hi ha dos pilars fonamentals de la comunicació: l'escola i la família, degut que la població col·labora i forma part d'aquests dos. Tant l'escola com la família són mitjans de comunicació fonamentals per l'educació dels infants. Si la família no té bona comunicació, els infants es centraran amb la televisió. Si l'escola o el professor no mostra interès pels infants i no estableix una bona comunicació, també influirà en l'educació i comunicació dels nens/es.

Cal que els mitjans de comunicació siguin responsables de les informacions que emeten, ja que també estan educant als nens i nenes.
El llenguatge oral i escrit, tenen una lògica diferent de la del llenguatge audiovisual. No es parla de la lògica digital, ja que s'utilitza l'aparell tecnològic, però no des de la perspectiva pedagògica que pot aportar als alumnes, així que es desaprofiten els aparells tecnològics. El llenguatge visual entra per les emocions i transmet un missatge més emotiu i un discurs direccional.

Per acabar, cal fer una alfabetització digital, que permeti que tots els individus puguem treure el major potencial d'aquest àmbit de la comunicació.

A continuació us mostro un seguit de vídeos, els quals ensenyen valors i idees a través de la comunicació audiovisual i les seves tècniques:






En quant a l'entrevista següent, el Dr. Orozco porta a terme una aproximació crítica i pragmàtica a les claus educatives dels mitjans audiovisuals.


Edu3.cat

Després de veure aquest vídeo, les paraules d'en Guillermo Orozco m'han portat a fer una reflexió sobre la comunicació audiovisual i la importància que té en l'actualitat.

Així doncs, considero que actualment els especialistes tenen un coneixement molt profund del que vindria a ser la comunicació audiovisual i les seves tècniques, la qual cosa fa que el públic no s'adoni dels missatges i informacions que es transmeten, ja que són tan subtils que requereixen molta atenció per veure-ho. Tot i així, crec que no estaria gens malament, que tot individu de la societat tingues una mínima noció de les bases de la comunicació i de les seves tècniques. D'aquesta manera tothom seria lliure per crear les seves idees i pensaments. Al mateix temps, els receptors podrien escollir i decidir quin tipus de comunicació mirar, escoltar o seguir.

Espero que us hagi servit.
Fins aviat!

Tota la informació ha estat extreta d'un dossier adreçat per la professora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada