Pàgines

dimarts, 3 de desembre del 2013

Experimentem i treballem el fang

Benvolguts i benvolgudes,
Avui us explicaré el projecte que vam realitzar a l'assignatura de plàstica dels models tridimensionals.

Primerament, abans de realitzar l'activitat, a classe vam veure un vídeo de Reggio Emilia, en el qual nens i nenes creaven un lleó a través de l’observació. Per fer-ho, van anar a una plaça i van prendre mides dels lleons de la seva alçada, amplada, profunditat, etc. També, van dibuixar la silueta mitjançant l'ombra i van fer un motllo de la pota del lleó.


Per a la posada en pràctica del projecte, vam utilitzar els següents materials:
  • Fang xamota, està compost per un gra, però és més gruixut. Per tant, les figures tenen menys definició, però són més dures, resistents i poroses, i en el procés de cuita i adhesió presenten menys dificultats. Per als infants és molt més fàcil anar fent parts i després ajuntar-les totes, i en el cas que faci falta més fang anar-lo solapant, així també se li dóna més consistència a la figura.
  • Pel que fa les eines, amb infants hauríem de treballar amb materials de plàstic, com ganivets petits i platets de fusta per si volen fer-hi alguna decoració o la cara.

Pel que fa al procés de creació, primerament vam fer-nos fotografies a nosaltres mateixes, amb diferents perspectives d'una mateixa postura.


Seguidament vam crear la nostra estructura a partir de les imatges realitzades anteriorment.


Finalment, vam ajuntar les quatre figures, tot situant-les en un espai i en un context. Així doncs, vam situar les nostres figures en un jardí i el tema que les englobava era la "Mobilització contra la mandra".


Per acabar podria dir que aquesta activitat m'ha servit per observar la implicació i la tècnica que pot arribar a adquirir l'infant, tot experimentant diverses textures i experimentant el seu cos i el dels altres a través de la il·lustració del seu propi cos, donant èmfasi a casa part.


Espero que us hagi agradat.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada