Pàgines

diumenge, 22 de desembre del 2013

Conclusions i cloenda del blog

Benvolguts i benvolgudes,
Aquesta entrada la vull dedicar a fer un petit resum del qual he après al llarg d'aquests tres mesos i per descomptat per acomiadar-me de vosaltres.
Pel que fa a l'assignatura de GTIC, considero que ha estat molt productiva i educativa, ja que he après molts conceptes i he conegut programes i webs que desconeixia completament. Alguns dels aspectes que considero han estat significatius pel meu aprenentatge, són:

  • La creació d'un Google Drive amb tots els seus components (Docs, Presentacions, Full de Càlcul), crec que és una molt bona eina per a la realització de treballs en grup, ja que tots els membres poden col·laborar al mateix moment.
  • La creació de compte de Scoop it, considero que és una molt bona manera d'emmagatzemar articles i pàgines web d'interès, ja que no hi ha manera de perdre-ho. Per altra banda, es pot compartir amb els altres.
  • L'elaboració d'un Prezi, m'ha semblat un recurs molt adequat, ja que té un estil molt més lliure que el Power Point, a part que es pot visualitzar des de qualsevol lloc i a qualsevol moment, cosa que la presentació de Power Point l'hem de portar a sobre per poder-la visualitzar.
  • L'edició d'un vídeo amb Youtube, crec que és molt útil, tot i que sigui un editor bastant bàsic, és senzill d'utilitzar.
  • El coneixement de les Llicències Creative Commons, aquest punt el considero molt important, ja que anteriorment desconeixia que hi hagués llicències a les pàgines web i encara més que estigués prohibit agafar una imatge/document/vídeo de la xarxa.
  • Les pàgines web lliures de llicències Wikipèdia, Flik, Vimeo. Al mateix temps, també desconeixia que hi hagués pàgines lliures, les quals coneixia però no tenia ven valorades, a causa que no me n'havien parlat massa bé.
  • La creació de mapes conceptuals i fluxogrames amb programes com CmapsTools, Padlet, Glogster, Wordle. Aquest punt també em sembla molt interessant, ja que fins ara realitzava els mapes conceptuals amb el programa Microsoft Word, el qual em resultava una tasca molt lenta i feixuga.
  • Com fomentar l'aprenentatge amb ordinador. Aquest aspecte ja el coneixia, però no amb tanta profunditat, i realment crec que amb tota mesura, l'ordinador pot ser una gran eina d'aprenentatge i representació de la vida real per als infants.

Respecte a l'assignatura de COED, considero que ha estat molt productiva. Ja que he treballat amb més profunditat la comunicació i els seus tres estats de representació: oral, escrita i digital. Tot i que les tres les hem treballat per igual, crec que la comunicació oral ha estat la que més he millorat.
El llibre "Com parlar bé en públic", el fet de parlar de les llengües i els llenguatges, les reflexions personals de diversos comunicadors, les descripcions orals, escrites i digitals i els recitals de poemes, han estat tasques molt enriquidores, ja que han fet que intentes fixar-me en els nervis alhora de parlar en públic, la màxima atenció que dedicava a hom quan parlava oralment per observar si era o no bon comunicador/a, les grans reflexions posades en comú entre tres o quatre companys sobre un vídeo, les descripcions detallades d'un individu quan realment encara no el coneixíem o aprendre'm un poema de memòria i recitar-lo davant tota la classe.


Així doncs, amb l'assignatura de Gestió de les TIC i la de Comunicació Oral Escrita i Digital, estic satisfeta del treball realitzat al llarg de les assignatures i dels aprenentatges que he adquirit, ja que com a mestre les noves tecnologies i la comunicació en tots sentits, seran una eina de molt ús tant per a mi com per als meus futurs alumnes, és per això que cal que les domini.

Finalment, m'agradaria comunicar-vos que m'acomiado de vosaltres i del blog.

Espero que us hagi agradat/servit totes les entrades que he portat a terme al llarg d'aquests tres mesos.
Us desitjo molt Bon Nadal i Bones Festes 2013-2014!!!




Marina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada