Pàgines

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les webquests

Benvinguts i benvingudes,
Avui he estat investigant com pujar un vídeo al meu bloc, degut a que no tenia nocions de com ho podia portar a terme. Així que he mirat aquest tutorial del youtube, http://www.youtube.com/watch?v=VrQa9_E8iww, el qual explica molt detalladament i clarament els passos que s'han de seguir. 
Primer de tot cal trobar l'enllaç del vídeo sencer, aleshores anem al nostre bloc i premem l'opció de nova entrada i la vinyeta de HTML, seguidament enganxem l'enllaç i premem el botó de redactar, on ja podem començar a realitzar l'entrada.
A continuació us faig una breu explicació de què són les webquest, les seves característiques i adjunto un vídeo on els alumnes de 6é d'una escola utilitzen aquestes eines per a un treball conjunt a l'aula.


Tal com diu Wikipedia, la webquest és una eina la qual forma part d’un procés d’aprenentatge guiat, amb recursos principalment procedents d’Internet, que promou la utilització d’habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu, l’autonomia dels estudiants i una avaluació conjunta. Alhora, es basen en què els alumnes construeixin el seu propi coneixement a través dels seus coneixements previs.
Tal com diu Viquipèdia, les característiques de les webquest són:
  • Dissenyar-ne una és similar a dissenyar una unitat didàctica amb estructura determinada. 
  • És com dissenyar una pàgina web però tenint en compte el suport electrònic com la grandària de la lletra, els colors, imatges, entre d’altres.
  • Ha de parlar d'un tema que pertanyi a alguna àrea curricular.
  • Els seus punts seran: introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió i orientacions per al docent.
  • Esta dirigida als alumnes, excepte en l'apartat d'orientacions on el text estarà adaptat a la seva edat.
  • L'Internet serà un recurs important en la webquest degut a què enllaçarem amb altres webs.
A continuació us mostro un vídeo de l’escola de primària CEIP Gras i Soler d’Esplugues de Llobregat, el qual reprodueix com un grup d’alumnes de 6è de primària treballen amb les webquest de les constel·lacions zodiacals.

Edu3.cat

Així doncs, considero que les webquests són eines molt interessants i de profit per als mestres i professionals de l'educació. Ja que de manera més senzilla i pràctica poden il·lustrar presentacions i en definitiva un lloc de referència de l'assignatura per als alumnes.

A continuació us mostro alguns links de webquests que m'han semblat interessants.




Espero que us hagi servit.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada